OVER JUWITA

SALES ZIJN SLICK TALKS

Als je mij een paar jaar geleden had verteld dat ik nu businesscoach zou zijn dan had ik je hard uitgelachen. Wanneer je me kent dan weet je dat ik introvert ben, niet zo geloof in het opblazen van je kunnen. De wereld waarin ik me bevind zit vol met slick praatjes vol beloftes waarachter een deadline hangt om jou zo snel mogelijk over te halen een dienst te kopen. Past dat bij je? Top! Dan werkt het ook. Past dat niet bij je? Dan werkt het niet!

Ik ben geen babbelaar, bij mij past het niet, als ik dit soort trucjes zou inzetten zou ik niet integer meer zijn en dus ongeloofwaardig. Ik koos een andere weg. In het begin baalde ik wel, dat ik al die slimme omzetverhogende trucjes niet kon gebruiken. En werd toch, dwars tegen een hoop ‘must do’ management boeken in, succesvol in sales. Ik vond de sleutel! Zonder dat ik er naar zocht.

Ondernemers vroegen mij steeds vaker als sparringpartner voor de sales van hun bedrijf, terwijl businesscoaching geen dienst was die ik aanbied vanuit mijn marketingbureau. Nu ik dit voor je schrijf bestaan mijn weken bijna alleen nog maar uit het coachen van ondernemers en in-house coaching bij bedrijven. Een dik ‘aha-moment’ volgde, ik ben dus een businesscoach? Tijd om mijn podium te pakken. Slik.

 

Met de billen bloot

Ik heb o.a. de ziekte van Crohn, een mooie woordspeling met de titel. Ik geloof dat je als ondernemer groeit wanneer je jezelf durft te zijn en durft te investeren in persoonlijke ontwikkeling. Daarom maak ik de stap mijn podium te betreden met openheid. Juwita betekent juweel. Ik zou de dingen mooier kunnen maken dan ze zijn. Ik hou juist van echt, het pure leven met echte emotie, echt mooi en de echte rauwe randjes. Onze maatschappij is daar niet volledig op ingesteld. We moeten gepolijst zijn, een errortje hier en daar is eigenlijk niet de bedoeling. Er was dus met mijn ziektes ook geen plek voor me op de arbeidsmarkt.

Achter de geraniums?

Geraniums? Die ken ik niet. Voor mij zit winst in het benutten van je potentie, kansen in de markt zien en ze durven te grijpen. Ik voegde de daad bij het woord in een eigen bedrijf. Ik ben ondernemer vanaf mijn 18e en heb sindsdien meerdere ondernemingen opgezet. Al werk ik als Business Coach, ook ben ik nog eigenaresse van: PUUR in marketing, Vlogtiteling en Geen Geraniums.

Ik ben een beta vrouw met een voorliefde voor exacte vakken en wetenschap. Daardoor heb ik techniek en software rap onder de knie. Waarschijnlijk trek je je wenkbrauw verbaasd op als ik je nu vertel dat ik een nerd ben. En als nerd rolde ik de alpha wereld in, wat een gouden zet bleek.

Wanneer je mij zou kennen of wanneer je anderen over mij zou laten praten, dan zijn dit terugkerende zaken. Ik ben eerlijk, oprecht, resultaatgericht. Ik werk vanuit het principe what’s in it for them – not for you.

Ik kan me heel goed inleven in mijn klanten en weet vanuit mijn eigen ervaring hoe belangrijk het is om een balans te vinden tussen werk en privé. En ik weet ook hoe lastig het is om te groeien wanneer je gezondheid niet meewerkt. En dan nog lukt het mij om boven mezelf uit te stijgen.

 

Goede sales is alleen weggelegd voor mensen met een lekkere babbel

Mijn meest gehoorde overweging waardoor mensen zichzelf bevestiging geven dat sales voor hun niet weggelegd is. Omdat ze geen goede babbel hebben. Maar even eerlijk, hebben we niet allemaal een aversie tegen babbelaars met een glad praatje die je nog een stukje gebakken lucht kunnen verkopen? Perfect imago! Is het dan niet een uitdaging om goed te verkopen zonder slick talks? Kijk maar naar mij. En dan ben ik zelfs een kleine vrouw en met 33 jaar nog ‘jong’ in de branche. En heb een nog jonger ogend uiterlijk, thanks to mijn Indonesische roots. Wat heb ik nou te vertellen? Zou je kunnen denken. En toch heb ik mannelijke en vrouwelijke klanten van alle leeftijden. Alles kan, als jij het gelooft.

Bouw je Winst, een hoop poeha?

I must admit, deze titel is zonder uitleg breed te interpreteren. Maar groeien met meer winst kun je leren, ook als je van nature geen echte salesman of -vrouw bent. Bouwen kun je oneindig. Meer winst is niet alleen meer geld, maar vooral meer rust, vertrouwen en meer mogelijkheden om goed te doen.

Je hebt nu meer over mij gelezen, maar eigenlijk heb ik meer interesse in jou. Wat is jouw verhaal? Ben je hier gekomen omdat je aan je winst wil bouwen en een voor jouw passend pad zoekt om je doel te bereiken? Ken jij sterke sales tips en tricks maar voelt het niet alsof het jouw woorden zijn wanneer ze uit jouw mond komen? Heb je het idee dat je klanten er daar niet intrappen en wil je goed geld verdienen op een manier that fits you?